Lista alergenów

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne.

  2. Skorupiaki i produkty pochodne.

  3. Jajka i produkty pochodne.

  4. Ryby i produkty pochodne.

  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

  6. Soja i produkty pochodne.

  7. Mleko i produkty pochodne.

  8. Orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.

  10. Gorczyca i produkty pochodne.

  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO₂.

  13. Łubin i produkty zbożowe.

  14. Mięczaki i produkty zbożowe.

  • Strona główna

  • Spis alergenów

  • Polityka prywatności i cookies